Lachen om Russische politiek

René Does

Deze site zal de Russische politiek niet gaan volgen aan de hand van politieke anekdotes en grappen uit dat land. Maar nu, op het hoogtepunt van de zomer, mag het wel een keertje.

Rusland heeft een grote traditie in politieke grappen en anekdotes. Blijkbaar gaan burgers als er geen echte persvrijheid is en zij weinig democratische invloed hebben op het landsbestuur, hun gebrek aan inspraak afreageren via de het verzinnen van grappen over de boven hen gestelden.

De politieke website Polit.ru maakte in de periode begin juni-half juli een keuze uit de politieke grappen die op de grote Russische humorsite Anekdot.ru stonden om hiermee een wat minder serieus beeld te scheppen van de politieke gebeurtenissen en stemming in Rusland. Alhoewel men soms zegt dat grappen de hardste waarheid vertellen en dus heel serieus genomen moeten worden (www.polit.ru/analytics/2010/07/15/online150710.html).

Wie het Russisch machtig is en politieke humor leuk vindt, kan de site van Polit.ru bezoeken om alle geselecteerde grappen te lezen. Ga dan naar de link hierboven. Hieronder weer een keuze uit de - naar mijn mening - leukste grappen en aforismen uit de keuze van Polit.ru: