Achtergrond

Artikelen die de achtergrond van actuele gebeurtenissen en de geschiedenis van Rusland en het GOS belichten.

Boeken

Boekbesprekingen van historische en contemporaine boeken over Oost-Europa.

Agenda

In de agenda staan optredens, tentoonstellingen en dergelijke in met name Nederland met betrekking tot Rusland en het GOS.

Russisch leven

René Does pluist in de rubriek Russisch leven de Russische media uit op zoek naar interessante berichten die de Nederlandse media gewoonlijk niet halen, maar wel inzicht geven in het Russisch bestaan.

Recept

Recepten en achtergronden hiervan uit het GOS.

Archief

Naar het archief verhuizen artikelen van eerdere jaren: 2010   2011   2012   2013   2014   2015   2016.

afbeelding van de vorige website van de tijdschriften Prospekt en Ablak
Ga naar de vorige website van Prospekt en Ablak

 

Om te beginnen geen recept maar een inleidend artikel van Greetje van der Werf over de Russische keuken.
Lees het artikel

Recepten van Nina Brugman

'Haring onder de bontjas' is in een in Rusland erg geliefde (maaltijd-)salade.
Lees meer

De bereiding van het Kazachse vleesgerecht Besjbarmak kost wat tijd, maar dan heb je ook wat.
Lees meer

Misschien wel het bekendste recept van Oost-Europa is borsjtsj of bietensoep.
Lees meer

Het simpele, maar in Rusland populaire macaroni po flotski.
Lees meer

Twee lekkere en gezonde kindergerechten uit Rusland: Zapekánka van kwark en pastilá van fruit.
Lees meer

Zrazy (gevulde vleesrolletjes) zijn populair in Polen en het naburige Litouwen, Oekraïne en Wit-Rusland. Ook de Russen vinden zrazy erg lekker.
Lees meer

Tsjeboereki zijn populaire pasteitjes met een vulling van gekruid lamsvlees (of iets anders).
Lees meer

Pap is een van de meest gegeten gerechten in Rusland. Maar Goerjevs pap lijkt eerder op een taart dan op een gewone pap.
Lees meer

Een heerlijk kerstrecept is eend met appels.
Lees meer

Lagman is een noedelgerecht met vleessaus en veel groenten. Lagman is populair in Centraal-Azië.
Lees meer

Goloebtsy, gevulde koolrolletjes, is een traditioneel gerecht, waarvan tientallen varianten bestaan.
Lees meer